Patru morți la Kiev, după ce Rusia a lansat noi atacuri cu drone pe teritoriul Ucrainei

Polițiști trăgând în dronele care survolează Kievul

Noile atacuri aeriene rusești au vizat Kievul cu drone de fabricație iraniană, ucigând cel puțin patru persoane în capitala Ucrainei, în timp ce alte regiuni din sudul și estul Ucrainei au fost, de asemenea, lovite pe 17 octombrie, au declarat oficiali ucraineni.

Primarul Vitali Kliciko a declarat că o femeie însărcinată și soțul ei se numără printre morții din Kiev. Trupurile lor au fost scoase din rămășițele unei clădiri de apartamente distruse și este posibil ca sub dărâmături să se mai afle persoane, a spus el.

Atacurile fac parte din eforturile Rusiei de a distruge infrastructura esențială a orașelor ucrainene și de a semăna panică, dar au un efect complet diferit de cel așteptat de ruși, a declarat Kliciko pentru RFE/RL.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că peste 25 de localități au fost atacate la sfârșitul zilei de 16 octombrie și în primele ore ale zilei de 17 octombrie. În discursul său nocturn, el a afirmat că forțele armate au reușit să doboare multe rachete și drone. Dar el a spus că Ucraina are nevoie de sisteme de apărare aeriană mai moderne pentru a-și proteja cerul.

Purtătoarea de cuvânt a președintelui american Joe Biden, Karine Jean-Pierre, a declarat reporterilor că Casa Albă „condamnă cu fermitate atacurile cu rachete ale Rusiei” susținând că atacul „continuă să demonstreze brutalitatea [președintelui rus Vladimir] Putin”.

### Vezi și... ### Război în Ucraina | Crește numărul morților la Kiev, în urma atacurilor rusești cu drone