Pe 24 iunie începe procesul împotriva vloggerului belarus Serghei Țihanovski

Vloggerul belarus Serghei Țihanovski

Un tribunal din Belarus a stabilit data de 24 iunie pentru începerea procesului împotriva vloggerului belarus Serghei Țihanovski unul din liderii opoziției care a fost arestat după ce și-a exprimat dorința de a-l candida împotriva lui Aleksandr Lukașenka la alegerile prezidențiale disputate de anul trecut.

Țihanovski este căsătorit cu Svetlana Țihanovskaia, care a preluat campania electorală după detenția soțului ei și a candidat împotriva lui Lukașenka, iar sprijinitorii ei susțin că ea a cîștigat contriversatul scutin de anul trecut din 9 august, urmat de proteste masive la care au particopat sute de mii de oameni.

Țihanovskaia s-au autoexilat împreuna cu copii ei. Mai multe figuri ale opoziției sunt judecate, de asemenea, pe 24 iunie, într-un centru de detenție din orașul Homel pentru acuzații considerate ca fiind inventate. Acestea îl includ și pe bloggerul și consultantul postului nostru Ihar Losik, precum și pe Mikalai Statkevici, Uladzimer Țihanovici, Artsiom Sakau și Dmitry Papou.

Rudele lui Țihanovski și ale celorlalți inculpați au declarat postului nostru marți, 15 iunie, că au fost informați oficial despre data și locul procesului.