Pe agendă | Criză de controlori de trafic aerian în R. Moldova?

În acest episod, discutăm despre „revolta” controlorilor de trafic aerian din Moldova, dar și despre tensiunile diplomatice în creștere dintre Ucraina și Polonia.

Afectată mai întâi de pandemie și apoi de războiul din Ucraina, aviația civilă moldoveană trece printr-o perioadă de incertitudine. Numărul zborurilor din și către Republica Moldova este în descreștere, potrivit datelor Eurocontrol, organizația pan-europeană pentru siguranța navigației aeriene. La grea încercare a fost pusă, se pare, și capacitatea serviciului de control al traficului aerian. În ultimul deceniu, numărul controlorilor de trafic aerian s-ar fi redus în jumătate, în timp ce sarcina de muncă a crescut constant.

Your browser doesn’t support HTML5

Criză de controlori de trafic aerian în R. Moldova?

Alte teme ale ediției din 3 august:

  • Pașaport rusesc sau represalii: dilema ucrainenilor din regiunile ocupate.
  • Kievul încearcă să tempereze tensiunile diplomatice cu Varșovia.
  • Planul de pace al lui Zelenski, pe agenda summit-ului din Arabia Saudită.

Pe Agendă este un produs audio al Europei Libere. Cu un episod de patru ori pe săptămână, aduce 30 de minute de informație verificată și bine-pusă în context, cu moderatori experimentați, reporteri îndrăzneți și oaspeți de prestigiu. Pe Agendă sunt subiecte pe care alții în Moldova fie le rezolvă prea iute, fie le ignoră, fie le coafează ca să placă cuiva. Noi nu avem datorii, nu jucăm după rating și avem un singur obiectiv: adevărul.

Pe Agendă se difuzează atât sub formă de podcast pe moldova.europalibera.org, pe Apple Podcasts, Google Podcasts și Spotify, cât și ca produs de radio pentru stații afiliate din Moldova, inclusiv Jurnal FM și Eco FM.