„Pe agendă” | La un an de război: „Am ajutat cu ce-am putut. Și dacă trebuie, mai ajutăm”

În acest episod, aflați cum a fost marcat la Chișinău un an de la începutul războiului din Ucraina și cum i-a afectat pe moldoveni invazia rusă din țara vecină.  

Vineri, 24 februarie, s-a împlinit un an de la invazia rusă la scară largă în Ucraina. La Chișinău, președinta Maia Sandu a venit cu un mesaj de solidaritate, subliniind că și ucrainenii, și moldovenii vor pace. „Să fim solidari cu ucrainenii care luptă pentru viața lor și pentru libertatea întregului continent”, a declarat Maia Sandu.

Your browser doesn’t support HTML5

La un an de război: „Am ajutat cu ce-am putut. Și dacă trebuie, mai ajutăm”

Alte teme ale episodului difuzat pe 24 februarie:

  • Mai multe acțiuni de comemorare a victimelor războiului din Ucraina au avut loc la Chișinău.
  • Vox populi: cum i-a afectat pe moldoveni invazia rusă din Ucraina.
  • Rusia nu poate ataca cu trupe R. Moldova, dar poate purta un război hibrid împotriva ei, spune Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană.
  • Un interviu cu șeful diplomației europene, Josep Borrell, despre cum UE a ajutat și poate ajuta în continuare Ucraina, lăsând în același timp deschisă poarta unor eventuale negocieri de pace.
  • De ce politicieni, analiști și experți militari nu au crezut că Rusia va invada Ucraina?
  • Ce scrie presa europeană despre un an de război în Ucraina.

Pe Agendă este un produs audio al Europei Libere. Cu un episod de patru ori pe săptămână, aduce 30 de minute de informație verificată și bine-pusă în context, cu moderatori experimentați, reporteri îndrăzneți și oaspeți de prestigiu. Pe Agendă sunt subiecte pe care alții în Moldova fie le rezolvă prea iute, fie le ignoră, fie le coafează ca să placă cuiva. Noi nu avem datorii, nu jucăm după rating și avem un singur obiectiv: adevărul.

Pe Agendă se difuzează atât sub formă de podcast pe moldova.europalibera.org, pe Apple Podcasts, Google Podcasts și Spotify, cât și ca produs de radio pentru stații afiliate din Moldova, inclusiv Jurnal FM și Eco FM.

### Vezi și... ### Invazia Rusiei în Ucraina | De ce nu am vrut să credem că va avea loc?