Pe linia frontului din Zaporojie, forțele ucrainene cercetează tranșeele rusești capturate

Un soldat ucrainean cercetează o fostă poziție rusă în afara satului Robotine, în apropierea liniei de front din regiunea Zaporojie din sudul Ucrainei, la 4 noiembrie.

La sfârșitul săptămânii trecute, Rusia și Ucraina au oferit versiuni diferite cu privire la ceea ce se întâmplă de-a lungul liniei frontului din regiunea Zaporojie, Moscova afirmând că a oprit contraofensiva Kievului, în timp ce armata ucraineană susține că își continuă atacurile.

Un militar ucrainean din Brigada 65 Mecanizată Separată inspectează echipamentul rămas pe o poziție ocupată de ruși în apropierea satului Robotine.

Statul Major General al Ucrainei a declarat că forțele sale își continuă operațiunile ofensive în regiunea Zaporojie, „epuizând inamicul de-a lungul întregii linii de front”.

Craniul unui soldat rus descoperit în tranșeele din apropierea satului Robotine.

În iunie 2023, soldații ucraineni au capturat aceste poziții rusești, ceea ce a permis unităților Kievului să avanseze spre Robotine.

Un militar ucrainean verifică muniția abandonată de soldații ruși.

Trupele Kievului au reușit să elibereze Robotine câteva luni mai târziu.

Un soldat ucrainean cu o pușcă antidronă patrulează tranșeele ocupate cândva de forțele rusești.

Grenade de mână rusești.

 

Un soldat ucrainean inspectează o fostă poziție rusă.

Militari ucraineni lângă un vehicul distrus...

Luptele s-au intensificat în Zaporojie, în timp ce forțele rusești încearcă să recucerească Robotine.

O icoană acoperită de resturile războiului.

Într-un  interviu acordat unei televiziuni americane pe 5 noiembrie, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut Washingtonului să ofere un ajutor suplimentar pentru a-i ajuta țara să lupte împotriva invaziei rusești.

Un soldat ucrainean cercetează un transportor blindat rusesc de trupe BTR-82A distrus.
„Dacă Rusia ne va ucide pe toți, va ataca țările NATO și va trebui să vă trimiteți fiii și fiicele [să lupte]”, a declarat Zelenski pentru NBC.
 

În regiunea sudică Zaporojie din Ucraina, de la lansarea contraofensivei din iunie trupele ucrainene au recâștigat controlul asupra mai multor mici localități. O echipă ucraineană a început să caute prin tranșeele rusești capturate, făcând frecvent descoperiri macabre.