Pentagonul spune că e la curent cu cererile de sisteme de rachete MSRL din partea Ucrainei

Sistem de rachete MLRS din dotarea armatei Statelor Unite.

Ministerul american al apărării spune că e la curent cu cererile de sisteme avansate de rachete din partea Ucrainei, adăugând că nu s-a luat încă nici o decizie, a relatat CNN „Obiectivul nostru a fost de la început să încercăm să-i ajutăm în luptele pe care le poartă acum”, a declarat la o conferință de presă purtătorul de cuvânt în exercițiu al Pentagonului John Kirby.

„N-am să merg până la a spune că e prea târziu să le dăm ucrainenilor orice fel de sistem și capacitate militară de care ar avea nevoie, pentru că sunt foarte activi în luptă și i-au respins pe ruși până în apropiere de Donbas”, a mai spus Kirby, adăugând că Pentagonul e conștient de urgența situației, știe că „timpul nu e de partea noastră, și acesta e motivul pentru care am continuat să mutăm echipament literalmente în fiecare zi din cele mai mult de 90 ale acestui război”.

CNN a relatat joi că administrația Biden se pregătește să trimită sisteme de rachete MLRS ca parte a unui pachet mai mare de asistență militară și de securitate pentru Ucraina, care ar putea fi anunțat săptămâna viitoare. Sistemul MLRS și varianta sa mai ușoară, HIMARS, poate lansa rachete cu o rază de acțiune de 300 de kilometri, în funcție de tipul de muniție folosit.

După convorbirea telefonică avută vineri cu omologul său american Antony Blinken, ministrul ucrainean de externe Dmitri Kuleba a spus că armamentul greu ocupă primul loc pe agenda autorităților de la Kiev.