Percheziții la domiciliul contabilei PSRM

Partidul Socialiștilor condamnă perchezițiile făcute de Procuratura anticorupție la domiciliul contabilei partidului. Într-un comunicat de presă, PSRM susține că sunt niște „metode murdare utilizate de sistemul represiv al guvernării împotriva opoziției”, iar PSRM a respectat legea și a susținut reformele menite să consolideze statul de drept.

Procuratura anticorupție de la Chișinău a anunțat percheziții la domiciliul contabilei Partidului Socialiștilor din R.Moldova, care e „învinuită de complicitate împreună cu fostul șef de stat și alte persoane de acceptare a finanțării partidului politic PSRM din partea grupului criminal creat și condus de Plahotniuc Vladimir”.

Contabila e învinuită și de falsificarea rapoartelor de gestiune financiară a PSRM pentru anii 2018 și 2019, de falsificarea unor documente oficiale și de spălare de bani „de către un grup criminal organizat”.

Procurorii anticorupţie spun că vor reveni cu detalii după finalizarea acţiunilor de urmărire penală, și afirmă că ancheta penală în acest caz se face în limitele legii, cu asigurarea principiului prezumției de nevinovăție și a confidențialității urmăririi penale.

Reamintim că Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a prelungit cu încă 30 de zile arestul la domiciliu al fostului președinte Igor Dodon, învinuit de mai multe încălcări ale legii, între care corupție și trădare de patrie. Dodon, care pledează nevinovat, a anunțat prin avocații săi că va contesta decizia, pe care o consideră neîntemeiată.

Procurorii ceruseră prelungirea arestului la domiciliu motivând că există în continuare riscul ingerinței în actul de urmărire penală, al distrugerii de probe și al influențării de martori din partea fostului președinte.

### Vezi și... ### Dodon rămâne în arest la domiciliu. Procurorii i-ar putea înainta noi învinuiri