Peskov răspunde la declarațiile lui Recean despre demilitarizarea Transnistriei

Dmitri Peskov a descris relațiile actuale dintre Moscova și Chișinău ca fiind „foarte tensionate” și a acuzat conducerea R. Moldova că face „isterie anti-rusă”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a recomandat autorităților moldovenești „să fie prudente” în aprecieri cu privire la reglementarea transnistreană și la forțele rusești staționate în stânga Nistrului.

„Desigur, am dori să le recomandăm interlocutorilor noștri moldoveni să fie foarte atenți la astfel de declarații”, a declarat secretarul de presă al președintelui rus, Vladimir Putin, solicitat să comenteze declarația noului premier moldovean, Dorin Recean, despre necesitatea demilitarizării Transnistriei și retragerii trupelor rusești din regiune.

El a dat asigurări că Rusia rămâne o „parte responsabilă” în reglementarea transnistreană și „continuă să îndeplinească funcțiile respective în această direcție”.

### Vezi și... ### Atacuri asupra instituțiilor de stat cu luări de ostatici. Maia Sandu dezvăluie presupusul plan al Rusiei împotriva R. Moldova  

În același timp, Peskov a descris relațiile actuale dintre Moscova și Chișinău ca fiind „foarte tensionate” și a acuzat conducerea R. Moldova că face „isterie anti-rusă”, ceea ce ar dăuna relațiilor bilaterale.

Pe 16 februarie, prezentându-și programul de guvernare în parlamentul de la Chișinău, Dorin Recean a vorbit despre necesitatea „demilitarizării Transnistriei” și evacuării trupelor rusești din regiune.

De asemenea, noul premier a evidențiat importanța integrării economice și sociale a cetățenilor din regiunea transnistreană în R. Moldova.

### Vezi și... ### În R. Moldova a fost învestit un nou Guvern PAS, într-o componență fără mari schimbări