Peste 3 milioane de contaminări cu coronavirus, la nivel global

India, control al temperaturii la o intersecție,pe fundalul epidemiei de coronavirus.

La nivel global, numărul cazurilor nde contaminare cu coronavirus a trecut de 3 milioane. S-au înregistrat peste un sfert de milion de decese legate de Covid-19. Pandemia provoacă o recesiue economică fără precedent în lumea întreagă.

În primul trimestru al anului, economia americană a scăzut cu 4,8% din cauza pandemiei de coronavirus. Este cea mai serioasă scădere de la criza financiară din 2008 dar cifra nu ilustrează încă efectul real al pandemiei, pentru că majoritatea întreprinderilor și afacerilor au fost închise începând cu sfârșitul lui martie. De la mijlocul lunii martie, numărul șomerilor a crescut la peste 26 de milioane iar experții se așteaptă ca pentru următorul trimestru, economia să arată o scădere de aproape 30%.

În China, unde măsurile de înghețare a vieții sociale și economice au intrat în vigoare la începutul anului, economia a scăzut cu aproape 7%, pentru prima dată din 1992. Iar Germania a anunțat că se așteaptă să încheie anul cu o scădere fără precedent, de 6,3% a economiei, față de „numai” 5,7% după criza financiară din 2008.