Platforma DA nu va vota guvernul Gavriliță

Andrei Năstase, liderul Platformei DA, Chișinău 10 decedmbrie 2020.

„Platforma Demnitate și Adevăr a decis să nu voteze o candidatură de prim-ministru într-un exercițiu constituțional mimat” se arată într-un comunicat de presă dat marți publicității.

### Vezi și... ### Natalia Gavriliță va prezenta săptămâna viitoare noul guvern

„Mimat”, explică Platforma DA, pentru că nici președinta țării, Maia Sandu nu vrea ca această candidatură să treacă de Parlament, nici partidul PAS, al cărei vicepreședintă este Natalia Gavriliță. „ (...)analizând situația politică din țară și din Parlament din perspectiva eficienței acestuia, luând în calcul poziția public exprimată de șefa statului privind candidatura doamnei Natalia Gavriliță, vicepreședintă PAS, înaintată la funcția de prim-ministru, precum și de decizia PAS de a nu vota propria candidatură, în vederea declanșării alegerilor parlamentare anticipate, în cadrul cărora PAS ar urma să participe separat, Platforma Demnitate și Adevăr a decis să NU voteze o candidatură de prim-ministru într-un exercițiu constituțional mimat”.

În comunicat, Platforma DA critică indirect strategia președintei Maia Sandu, care insistă pe organizarea rapidă de alegeri anticipate, susținând că „ pe fundalul unui haos guvernamental, generat și controlat de Dodon, s-au extins schemele criminale”. „În aceste condiții”, se arată în comunicat, „Platforma DA se aștepta la mai multă responsabilitate din partea întregii clase politice și la propunerea asumată a președintei a unui guvern de profil proeuropean”.