Platforma DA: R.Moldova ar fi putut primi mai mulți bani dacă guvernul ar fi apelat mai rapid la UE

Deputatul Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, Igor Munteanu, este de părere că Republica Moldova ar fi putut primi mai mulți bani din partea Uniunii Europene „dacă actualul Guvern ar fi apelat mai rapid la UE, punând la dispoziția autorităților europene mai multă informație credibilă despre gravele probleme ale sistemului sanitar și clinic din Republica Moldova”.

Potrivit lui, faptul că Republica Moldova a primit de la UE de două ori mai puțini bani decât Ucraina și Georgia și sub ajutorul acordat Armeniei, este cităm „o notă proastă pusă Guvernului, condus de Ion Chicu”, informează agenția IPN, citind un comunicat al partidului.

Igor Munteanu mai susține că cetățenii Republicii Moldova apreciază foarte mult sprijinul Uniunii Europene și au încredere în ideea europeană. Totuși, în opinia sa „președintele Igor Dodon și acoliții săi ar trebui să dezmintă public minciuna tirajată zilele trecute despre faptul că numai China și Rusia ajută Republica Moldova”. Deputatul susține că „declarațiile lui Ion Chicu nu sunt de ajuns și ar fi „fățarnice”.