Platforma pentru programarea la vaccinare este deschisă treptat întregii populații

În R. Moldova a fost lansată, joi, platforma națională online pentru programarea cetățenilor eligibili la vaccinare împotriva COVID-19, a anunțat ministerul Sănătății.

Platforma www.vaccinare.gov.md creată cu sprijinul financiar al Organizației Mondiale a Sănătății a fost lansată la aproape două luni și jumătate de la începerea campaniei de imunizare, o dată cu intrarea acesteia în etapa a treia în care urmează a fi deschisă treptat întregii populații.

Pentru programare, trebuie indicate raionul și localitatea conform adresei de domiciliu și selectat un centru de vaccinare disponibil în regiunea respectivă. Cei care nu sunt eligibili la etapa actuală a campaniei de vaccinare se pot înscrie pe listele de așteptare, a spus ministerul Sănătății într-un comunicat. Până acum, persoanele eligibile erau invitate să se vaccineze de către medicii de familie sau prin intermediul angajatorului.

De la startul campaniei de vaccinare, au fost administrate aproape 203 mii de doze de vaccin. Primele două etape ale campaniei au inclus persoanele din prima line a luptei cu pandemia de COVID-19 și persoanele vulnerabile, inclusiv cele cu vârstă de peste 60 de ani sau cu comorbidități.