Poliția a aflat identitatea celor care au primit bani de la Șor, iar CNA a aplicat amenzi de un milion de lei

Bani, carduri bancare, dispozitive electronice și liste ale beneficiarilor, ridicate de Poliție în urma perchezițiilor la reprezentanți ai grupului Șor.

Cetățenii care au primit bani de la grupul criminal Șor riscă amenzi de până la 37.500 de lei, datele lor fiind în posesia Poliției, care le-a obținut în baza unei decizii judecătorești. Centrul Național Anticorupție a aplicat deja amenzi de circa un milion de lei pentru cei care și-au vândut votul.

CNA a mai spus la 23 octombrie că are în examinare peste 350 de procese verbale recepționate de la Poliție, iar amenzile variază de la 27.000 la 37.500 de lei.

O zi mai devreme, Poliția a anunțat că în baza unei încheieri judecătorești, a obținut informații despre cetățenii care au beneficiat de transferurile care erau operate prin Promsviazbank, bancă din Federația Rusă, aflată sub sancțiuni internaționale pentru oferirea de sprijin armatei ruse în războiul din Ucraina. Oamenii legii au mai stabilit că cetățenii erau plătiți pentru a vota candidatul indicat și opțiunea „Nu” la referendum.

„Este cunoscută identitatea tuturor persoanelor vizate, care au beneficiat de surse bănești din partea băncii din Federația Rusă, pentru a exclude operarea cu bani cash și, respectiv, limitarea informațiilor pe care ar fi putut să le obțină Poliția”, se arată într-un comunicat de presă.

La 22 octombrie, oamenii legii au anunțat că documentează deja peste 400 de persoane pentru faptul că au primit bani în schimbul voturilor, riscând astfel amenzi de până la 37.500 de lei.

IGP mai menționează că cei care cooperează cu ancheta și oferă informații vor fi scutiți de plata amenzilor, conform legii.

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te