Poliția moldoveană anunță o captură de droguri estimată la peste 6 milioane de lei

Organele legii au destructurat activitatea ilicită a unui grup specializat în comercializarea drogurilor de diferite tipuri, prin intermediul magazinelor online. În cadrul operațiunii au fost efectuate 29 de percheziții, fiind reținute 12 persoane, cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, cu rol de curier, operator, organizator și lider al grupării criminale. Valoarea drogurilor sechestrate constituie aproximativ 6 milioane de lei, scrie Ziarul de Gardă.

Potrivit Poliției moldovene, gruparea a fost urmărită pe parcursul a trei luni, perioadă în care oamenii legii au stabilit că, membrii acesteia aveau reguli bine determinate de comunicare, subordonare și disciplină.

În cadrul perchezițiilor efectuate la domiciliul membrilor grupării criminale polițiștii au ridicat peste 15 kg de droguri de diferit tip, printre care: PVP (соль), marijuana hidroponică, pastile Ecstasy, MDMA, Hașiș, amphetamină, cocaină, timbre LSD, etnobotanice. Au fost deschise 7 cauze penale, iar suspecții au fost reținuți pentru 72 ore. Potrivit legii, persoanele vinovate de „circulația ilegală a drogurilor etnobotanicelor, sau analogilor acestora în scop de înstrăinare” riscă până la 15 ani de închisoare.

În continuare sunt întreprinse acțiuni în vederea stabilirii și altor persoane care au participat la comiterea infracțiunii, precum și aderența acestora la infracțiuni anterior comise, mai scrie Ziarul de Gardă.