Violeta Ivanov e curată, Maia Sandu la Paris, Igor Dodon se contrazice

Curată și Corectă!
Deputata Violeta Ivanov și familia ei au cheltuit cam cât au câștigat, în 2016-2018, indicând toate acestea în mod corect în declarațiile de avere și interese personale, a constatat un inspector al Autorității Naționale de Integritate, după îndelungi verificări, relatează Ziarul de Gardă. Averea deputatei a fost verificată la cererea rivalilor, după ce Ivanov a spus în presă că se încalță de la Loriblu, se îmbracă de la Calvin Clein, își ia poșete de la Annie Claire și poartă bijuterii de la Roberto Bravo, iar una din fiicele sale a publicat pe rețele fotografii cu unele proprietăți ale familiei, inclusiv casă, BMW mașină, BMW motor, șubă... Inspectorul ANI responsabil de caz a scris în concluziile sale că „nu a constatat diferență substanțială între averea dobândită și veniturile obținute sau deținerea averii cu caracter nejustificat”, acest caz arătând încă o dată cât de important este nu numai să fii curată, dar și să declari totul corect.

Dilemă 2021
Printre socialiștii fostului președinte Igor Dodon domnește indecizia: să sprijine sau nu la vot un guvern al Nataliei Gavriliță? Dacă zic da, sprijină o aliată a rivalei lor, președinta Maia Sandu. Dacă zic nu, riscă să provoace alegeri parlamentare anticipate, așa cum vrea rivala lor, Maia Sandu. Consiliul Republican al socialiștilor a luat deocamdată o decizie evazivă, spunând că deputații partidului o să participe la ședința parlamentară de învestire a noului guvern și o să acționeze în funcție de circumstanțe. Pentru liderul socialiștilor, rămas fără funcție în stat în urma recentelor alegeri prezidențiale, chestiunea se poate pune și altfel: dacă sprijină un guvern Gavriliță, îi întinde o cursă rivalei sale, Maia Sandu, dar dacă nu - grăbește anticipatele și ziua când poate deveni din nou deputat și el.

N'oubliez jamais
Presa proeuropeană palpită înainte de vizita Maiei Sandu la Paris, dar uită că și Igor Dodon a fost acolo, pe când era președinte și promova o Europă unită până la Vladivostok.

Maia Sandu, printre primii, la Paris!
REALITATEA RELAXATĂ (Pamflet Politigraf)
PARIS. Devenită primul, al doilea sau al treilea președinte moldovean în vizită la Paris, Maia Sandu i-a spus omologului ei francez Emmanuel Macron că limba franceză are un rol important în dezvoltarea Republicii Moldova. „Orice copil moldovean folosește cuvinte franțuzești ca: cher sau laique, mai ales pe Facebook, care începe cu „F”, ca și Franța”, a declarat președinta.
Idila francofonă a fost umbrită de faptul că ambii lideri au numărat diferit președinții moldoveni care au fost deja la Paris, și ambii s-au înșelat. După vizită, președinția franceză a explicat incidentul prin faptul că sateliții francezi de spionaj prezidențial „Asterix” și „Obelix” sunt, desigur, capabili să vadă președinții moldoveni pe treptele Palatului Élysée (ca și Piramidele sau Marele Zid Chinezesc), dar încă nu au le soft necesar pentru a-i număra.

Dodon versus Dodon
Igor Dodon a contrazis astăzi decizia lui Igor Dodon și PSRM de săptămâna trecută despre votul socialiștilor în privința unui guvern Gavriliță. 
Comunicat PSRM, sâmbătă, 30 ianuarie: „Decizia de votare sau nevotare va fi luată de Executivul Politic al PSRM după dezbaterile din plenul Parlamentului. Despre aceasta președintele socialiștilor, Igor Dodon, a anunțat după Consiliul Republican al PSRM, care a avut loc azi”.
Igor Dodon în vlogul său de vineri, 5 februarie: „Noi nu vom vota Guvernul Gavriliță și această decizie este definitivă. La sigur, doamnă Gavriliță, puteți fi sigură că prim-ministru nu deveniți. Unii s-au pornit prin oraș să-și cumpere costume de miniștri. Nu vă grăbiți. Săptămâna viitoare o să aveți nevoie de aceste costume pentru a veni în Parlament și a răspunde la întrebările socialiștilor, la următoarea ședință care, cel mai probabil va fi joi”.

Costume de miniștri
REALITATEA RELAXATĂ (Pamflet Politigraf)
CHIȘINĂU. Liderul socialiștilor, Igor Dodon, i-a avertizat săptămâna aceasta, pe membrii cabinetului premierului desemnat Natalia Gavriliță să nu se vadă deja instalați în posturi, sau, cu cuvintele sale, să nu-și cumpere „costume de miniștri”. Agenții Politigraf au descoperit magazinul cu costume de miniștri! Proprietarul le-a arătat costume cu detalii specifice resortului: un glob pământesc (Externe), un ciocan de judecător, un stetoscop ș.a.m.d. Ajunși în fața unui costum care nu avea atașat nimic, agenților noștri li s-a spus de către proprietarul magazinului că acela este costumul ministrului de interne, dar nu se poate vinde cu baston, că este armă albă. „Dar dacă vreți, puteți plesni cu stetoscopul. Știți cum doare?!”
PS: Prietenii l-au recunoscut în desen pe unul din cei mai bine costumați prim-miniștri moldoveni, Chiril Gaburici.