Poliția afirmă că 21 de persoane au fost ucise în explozia de la moscheea din Kabul

Explozia care a distrus o moschee plină de credincioși în timpul rugăciunilor de seară din capitala afgană Kabul, pe 17 august, a ucis 21 de persoane, a anunțat poliția.

Purtătorul de cuvânt al poliției, Khalid Zadran, a declarat că alte 33 de persoane au fost rănite în explozie. Purtătorul de cuvânt al guvernului taliban, Zabihullah Mujahid, a confirmat că există morți și răniți în urma exploziei, dar nu a precizat numărul acestora. „Ucigașii de civili și autorii... vor fi pedepsiți în curând pentru crimele lor”, a scris el pe Twitter.

Organizația neguvernamentală italiană Emergency, care administrează un spital în Kabul, a declarat că „majoritatea pacienților pe care i-am primit în urma exploziei din interiorul unei moschei suferă de răni provocate de șrapnele și arsuri”. Nimeni nu și-a revendicat deocamdată responsabilitatea pentru atac, dar filiala locală a Statului Islamic și-a intensificat atacurile de când talibanii au revenit la putere în august, anul trecut, după retragerea forțelor militare conduse de SUA.