Poliția bulgară a reținut 141 de migranți afgani în apropiere de Burgas

La Burgas, un autobuz cu migranți ilegali a omorât doi polițiști la un baraj organizat la Burgas

Autoritățile bulgare au anunțat că poliția a reținut 141 de migranți care încercau să intre ilegal în țară. Surse din presă susțin că toți sunt bărbați originari din Afganistan.

La 28 august, poliția a declarat că va spori securitatea de-a lungul frontierei cu Turcia a acestei țări est-europene din UE, din cauza creșterii numărului de treceri ilegale de migranți. Autoritățile au declarat că un grup de 88 de migranți afgani călătorea cu un autobuz înregistrat în Macedonia de Nord când a fost oprit în orașul port Burgas de la Marea Neagră.

Poliția din Burgas a declarat că șoferul camionului era un bărbat de 60 de ani din Macedonia de Nord, care va fi acuzat de trafic de migranți. Un al doilea grup de 53 de afgani a fost găsit în timp ce, aparent, aștepta să fie transportat într-o zonă forestieră din apropiere de Burgas.

Preluarea Afganistanului de către talibani în urmă cu un an a alimentat temerile privind o repetare a crizei migrației din Europa din 2015, când peste un milion de persoane care fugeau de războiul și sărăcia din Orientul Mijlociu au ajuns în Uniunea Europeană. Mulți migranți au traversat din Turcia și au luat așa-numita rută balcanică spre țările mai bogate ale UE.

Pe 25 august, doi ofițeri de poliție au fost uciși la Burgas, în timp ce încercau să oprească un autobuz în care se aflau migranți care intraseră ilegal în țară. Autobuzul, care a refuzat să oprească la două puncte de control consecutive ale poliției de frontieră, avea numere de înmatriculare turcești și transporta 47 de migranți a căror naționalitate nu a fost dezvăluită.