Polonia va preda avioanele MiG-29 bazei militare americane din Germania

Polonia a declarat că este pregătită să predea toate avioanele sale MiG-29 unei baze aeriene americane din Germania îndemnând și alți membri NATO care dețin același tip de avioane de război rusești să facă același lucru, a declarat Ministerul de Externe într-o declarație din 8 martie.

Este o declarație neașteptată, cu atât mai mult cu cât Polonia părea să se împotrivească inițial acestei operațiuni, Parlamentarii americani au presat administrația președintelui Joe Biden pe 7 martie să faciliteze transferul de avioane de luptă în Ucraina din Polonia și din alte țări NATO și est-europene, după o cerere făcută pe 5 martie de președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

„Autoritățile Republicii Polone... sunt gata să transfere – imediat și gratuit – toate avioanele lor MIG-29 la Baza Aeriană Rammstein și să le pună la dispoziția guvernului Statelor Unite ale Americii”. a spus Ministerul polonez de Externe. Pentagonul nu a reacționat la acest anunț, iar subsecretarul de stat pentru afaceri politice, Victoria Nuland, a afirmat că decizia poloneză este neașteptată.

### Vezi și... ### Invazia rusă în Ucraina, ziua 14 | Progrese lente în evacuarea civililor