Pompierii au stins incendiul de la Cahul. Zeci de hectare de vegetație au ars pe aeroportul Mărculești

În ultimele 24 de ore, echipele de pompieri au avut 34 de intervenții pentru lichidarea focarelor de ardere a vegetației uscate și a terenurilor forestiere.

Pompierii au reușit să stingă incendiul care a cuprins pădurea de la marginea orașului Cahul, după mai bine de opt ore de luptă cu flăcările. Focul a distrus peste 10 ha de pădure dintr-o suprafață totală de 150 ha, potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).

În total, la stingerea incendiului au participat 51 de salvatori din cadrul Inspectoratului cu 15 autospeciale și peste 50 de angajați cu 8 unități de tehnică din partea autorităților locale.

În ultimele 24 de ore, incendii de vegetație au izbucnit și în alte raioane, printre care Cimișlia, Nisporeni, Călărași, Soroca și Ștefan Vodă.

Un alt incendiu de proporții a avut loc în raionul Florești, în apropierea aeroportului de la Mărculești. Focul a distrus 80 de hectare de teren și vegetație uscată în localitatea Lunga, dintre care 40 de hectare pe teritoriul aeroportului și 5 hectare de gunoiște.

La stingerea incendiului au participat 8 echipe de pompieri, dar și angajați ai forțelor armate cu o autospecială. Datorită intervenției eficiente, focul nu s-a răspândit spre pistele de aterizare, aparatele de zbor și depozitele de pe teritoriul aeroportului, precizează IGSU.

Echipele de pompieri au avut 34 de intervenții, în ultimele 24 de ore, pentru lichidarea focarelor de ardere a vegetației uscate și a terenurilor forestiere, flăcările reușind să mistuie peste 120 de hectare de vegetație.

Serviciul Hidrometeorologic a exgtins avertismentul cu cod galben pentru pericol de incendii pe arii extinse până la data de 22 iulie.

IGSU a îndemnat în mod repetat populația să nu dea foc vegetației uscate sau gunoiului menajer, să nu arunce mucuri de țigară, chibrituri sau alte obiecte aprinse în preajma spațiilor forestiere, dar și să acorde atenție maximă copiilor și să nu le permită să se joace cu focul pentru evitarea producerii incendiilor.

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te