Pompierii moldoveni, implicați în stingerea unui incendiu de proporții în apropiere de Atena

O casă este în flăcări în satul Varnava, la nord de Atena, 11 august 2024. În mai multe regiuni din Grecia a fost declarată stare de alertă maximă din cauza riscului sporit de incendii.

Pompierii moldoveni participă la o operațiune de amploare pentru stingerea incendiilor de vegetație și pădure în apropiere de Atena, capitala Greciei. Incendiul a determinat evacuarea a mii de oameni din cel puțin 11 localități, în nord-estul capitalei, potrivit autorităților elene.

În ajun, pe 11 august, salvatorii moldoveni au participat, alături de pompierii români și greci, la stingerea unui incendiu de proporții care a afectat localitatea Varnava, aflată la 35 de kilometri de Atena.

Din cauza temperaturilor ridicate și umidității scăzute, focul s-a răspândit spre zona rezidențială, iar mai multe case au fost cuprinse de foc.

Pompierii moldoveni, împreună cu echipele locale de intervenție, au reușit să salveze din flăcări 3 persoane, 10 case de locuit și 5 autovehicule.

Intervenția de la Varnava a durat până în dimineața zilei de 12 august, potrivit Inspectoratului general pentru situații de urgență (IGSU).

Douăzeci de pompieri moldoveni și câteva unități de tehnică a IGSU se află în Grecia, din 13 iulie, într-o misiune europeană de prevenire a incendiilor de vegetație. Echipa moldoveană a fost detașată până pe 15 august în regiunea elenă Nea Makri, alături de salvatori din Bulgaria, Malta și România.

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te