Ponderea locuințelor recenzate în unele raioane depășește 45%

Recensământ 2024. Recenzarea comunității de romi din orașul Otaci, raionul Ocnița.

La patru săptămâni de la începutul Recensământului Populației și Locuințelor, au fost recenzate peste 1,2 milioane de persoane și 825 mii de locuințe. Datele au fost prezentate de Biroul Național de Statistică.

Potrivit sursei citate, printre persoanele recenzate până în prezent se numără atât locuitori cu reședință obișnuită, cât și cei fără una stabilă.

Ponderea locuințelor recenzate în perioada 8 aprilie - 2 mai. Sursa: BNS

Conform datelor, recenzarea se desfășoară cel mai activ în raioanele Rîșcani, Glodeni, Fălești, Ungheni și Anenii Noi, cu peste 45% din locuințe chestionate în aceste zone. În Chișinău au fost chestionate mai puțin de 40% din locuințele estimate.

Începând cu data de 8 aprilie și până pe 7 iulie, în R. Moldova se desfășoară Recensământul Populației și Locuințelor 2024. Autoritățile estimează că primele date preliminare vor fi publicate după șase luni de la finalizarea recensământului.

Ultimul recensământ al populației și locuințelor a avut loc în 2014. Datele au fost prezentate peste 3 ani și au arătat că R. Moldova avea circa 3 milioane de locuitori, cu aproximativ 400.000 mai puțini decât la precedenta numărătoare, din 2004.

📰 Europa Liberă este și pe Google News