Televiziunea Dojdi din Rusia și-a suspendat programele

Popularul post de televiziune rus Dojdi și-a suspendat activitatea pe fondul presiunilor legate de acoperirea invaziei ruse în Ucraina.

Directoarea generală și proprietara canalului de televiziune, Natalia Sindeieva, a declarat pe 3 martie că decizia a fost luată la o întâlnire a membrilor personalului lui Dozhd, adăugând că postul de televiziune își suspendă operațiunile pentru o perioadă de timp indefinită ca urmare a „noilor condiții”.

Anunțul făcut de Natalia Sindeieva este făcut la o zi după ce editorul-șef al televizunii Dojdi, Tihon Dziadko, a declarat că el și alți câțiva colegi jurnaliști au părăsit Rusia temându-se pentru siguranța lor.

Site-ul televiziunii Dojdi a fost blocat în Rusia pe 1 martie, după ce Procuratura Generală a făcut să se ia această măsură. Autoritățile ruse au suspendat, de asemenea, postul de radio Ekho Moskvy pentru că a distribuit ceea ce autoritățile au desemnat drept informații false „care incită la activități extremiste și la violență” despre invadarea Ucrainei de către Rusia.

Postul de radio Ekho Moskvy și-a anunțat închiderea cu câteva ore înainte de anunțul făcut de Sindeyeva.