Portugalia, Austria și Marea Britanie introduc noi măsuri restrictive împotriva răspândirii coronavirusului

Imagine generică

Începînd de săptămîna viitoare Portugalia, Austria și Marea Britanie au anunțat noi măsuri de protecție împotriva COVID 19, informează site-ul hotnews.ro.

Portughezii nu pot ieşi în grup mai mare de zece oameni; în Austria, masca devine obligatorie în toate spaţiile interioare, iar locuitorii din Birmingham nu se pot vedea cu oameni din altă familie.

În Portugalia a fost interzis consumul băuturilor alcoolice mai târziu de ora 20.00. În cele mai mari oraşe, Lisabona şi Porto, restaurantele şi cafenelele de lângă şcoli vor servi doar grupuri de maxim patru oameni la o masă.

În Austria masca devine obligatorie în toate spaţiile interioare, iar numărul participanţilor la evenimente e limitat la 50 de oameni în interior și 100 în exterior. Potrivit sursei citate, evenimentele speciale se vor face cu 1.500 de persoane în interior și 3.000 în exterior. În Marea Britanie, la Birmigham, de marți, 15 septembrie, locuitorii se pot întîlni la baruri doar în grupuri de 6 persoane și din aceiași familie. Marea Britanie a atins un record de peste 3.000 de cazuri într-o zi, iar Birgminghamul este printre orașele cu cea mai mare rată de infectare cu Covid 19.