Precizările PCCOCS: Prima şedinţă de judecată a fost amânată la solicitarea lui Constantin Botnari

Oligarhul Vladimir Plahotniuc, secondat de Constantin Botnari. Iunie 2019, ultima dată când au fost văzuţi public în Chişinău

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunţă că fostul deputat democrat, Constantin Botnari, a fost citat ca învinuit la o ședință de judecată în luna decembrie și i s-a aplicat măsura arestului preventiv, în lipsă. Luni, 17 ianuarie, urmează să aibă loc o nouă ședință, amânată la solicitarea bănuitului, se spune în comunicatul de presă procuraturii.

Potrivit PCCOCS, Botnari este cercetat penal într-un dosar ce vizează „depășirea atribuțiilor de serviciu și instigarea la falsificarea actelor publice, comise în iunie 2019, în privința fostului director al Agenției Servicii Publice, la indicația cetățeanului Vladimir Plahotniuc, pentru ca să obțină buletine de identitate și pașapoarte de călătorie, cu încălcarea prevederilor legale”.

Fostul secretar general al Partidului Democrat din Moldova, care între timp a fost anunțat în căutare, afirmă că nu se ascunde de Interpol. „Niciodată nu am fost cercetat penal și nimeni niciodată nu m-a citat în vreo cauză penală în R. Moldova și niciunde”, spune el, într-o înregistrare video de la Londra, unde ar fi emigrat în vara lui 2019. Constantin Botnari a opiniat că „tot ce i se întâmplă este pus la cale de foștii săi oponenți politici, care astăzi sunt la guvernare”.

### Vezi și... ### Fostul secretar general al PD, Constantin Botnari, susține că nu se ascunde de Interpol