Prelungirea stării de urgență în regiunea transnistreană

Administrația de la Tiraspol a prelungit regimul stării de urgență până pe data de 1 iunie.

Magazin redeschis la Tiraspol după două luni de carantină. Din 12 mai administrația transnistreană relaxează carantina impusă pentru a combate epidemia de Covid-19.

Tarabă redeschisă la Tiraspol după două luni de carantină.

Cinematograful Tiraspol a afișat o felicitare cu ocazia Zilei Victoriei. Cinematografele au fost închise pe perioada epidemiei. Parada tradițională a fost anulată din cauza epidemiei de coronavirus.

Inițial starea de urgență a fost anunțată până pe 15 mai. Prelungirea a fost explicată prin faptul că dinamica îmbolnăvirilor cu Covid-19 nu este una pozitivă.

Vineri seara statisticile de la Tiraspol anunțau 758 de cazuri de îmbolnăvire și 29 de decese. În ultimele cinci zile regiunea transnistreană a înregistrat un număr aproape dublu de cazuri confirmate față de săptămâna precedentă – 148.

Magazin redeschis la Tiraspol după două luni de carantină. Din 12 mai administrația transnistreană relaxează carantina impusă pentru a combate epidemia de Covid-19.

În pofida acestor statistici, administrația a început relaxarea pe etape a carantinei. Din 12 mai lucrează magazinele nealimentare care funcționează în spații separate. Cele amplasate în piețe și centre comerciale sunt în continuare închise.

Corespondentul nostru la Tiraspol transmite că după o carantină de două luni, oamenii au început să iasă pentru a cumpăra produse nealimentare de care au nevoie, printre cele mai solicitate magazine fiind cele de haine și încălțăminte pentru copii.

Oameni cu măști pe străzile din Tiraspol.

Păstrând distanța socială pe străzile din Tiraspol

Condiții obligatorii pentru toate magazinele sunt purtarea măștilor de către vânzători și cumpărători, prezența dezinfectanților, dezinfectarea spațiilor de mai multe ori pe zi și limitarea numărului de persoane care se află simultan în unitatea comercială.