Premierul Chicu despre acuzația de calomnie din partea Maiei Sandu: „o acțiune disperată de PR politic”

Premierul Ion Chicu în parlament, 2019

Premierul Ion Chicu spune că acționarea sa în judecată pentru calomnie de către lidera de opoziție, Maia Sandu, este „o acțiune disperată de PR politic”.

„Eu pot să-mi cer scuze de la doamne cu ocazii și fără ocazii, dar aici este vorba de un politician care încearcă disperat să-și lustruiască imaginea”, a declarat portalului Agora premierul Chicu, care a mai fost criticat în ultimele zile pentru “aroganța” cu care le răspunde oponenților.

Sandu l-a dat în judecată pe Chicu pentru afirmațiile că, în 2013, ar fi votat în calitate de ministră pentru concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău firmei Avia Invest, iar anul trecut, pe când conducea guvernul, s-ar fi făcut responsabilă de reeșalonarea datoriilor la stat ale acestei firme.

Lidera PAS spune că nu a fost implicată în niciuna din aceste decizii. Prima ședință de judecată a fost stab ilită pentru 22 octombrie, dar Chicu a spus că se va prezenta la proces, la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, în funcție de programul pe care o să-l aibă în acea zi.