Președinta Maia Sandu a anunțat că „a luat” Covid și se va autoizola

Președinta spune că va sta izolată în următoarele câteva zile

Președinta Maia Sandu a anunțat că a fost testată pozitiv cu COVID-19 și nu va putea participa la evenimentele publice din zilele următoare, inclusiv pe 27 august, de Ziua independenței, când la Chișinău sunt așteptați în vizită președinții celor trei state baltice.

„Mă simt bine, nu am alte simptome, decât că mă simt puțin mai obosită ca altă dată, dar pentru a nu crea riscuri pentru altă lume voi sta izolată în următoarele câteva zile”, a spus Maia Sandu, într-un mesaj video.

Președinția de la Chișinău a anunțat recent că, pe 27 august, cu ocazia Zilei Independenței, Republica Moldova va fi vizitată de președintele Estoniei, Alar Karis, președintele Letoniei, Edgars Rinkēvičs, și președintele Lituaniei, Gitanas Nausėda.

Deocamdată, instituția prezidențială nu a revenit cu precizări legate de în legătură cu o eventuală schimbare a programului vizitelor celor trei șefi de stat.

Autoritățile moldovene din domeniul sănătății afirmă că numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 a crescut în ultima săptămână. Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, nu există motive de îngrijorare, în acest moment, fiind vorba despre o variantă a tulpinii Omicron, ce se răspândește rapid în Europa, dar care nu este considerată mai periculoasă decât variantele existente. (R.B.)

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te