Președinta Maia Sandu a discutat cu ambasadorul rus Oleg Vasnețov despre vaccinul Sputnik V

Președinta Maia Sandu. 13 martie 2021 (screenshot)

Președinta Maia Sandu a avut o întrevedere cu ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, cu care a discutat despre asigurarea accesului la vaccin anti-Covid pentru cetățenii Republicii Moldova, informează site-ul președinției Moldovei.

„Subiectul prioritar acum este asigurarea accesului la vaccin eficient de cât mai multe tipuri pentru cetățenii noștri. Am accentuat, din nou, ca și în alte discuții, că ne dorim să obținem ajutor din partea Federației Ruse pentru acces mai rapid la vaccinul Sputnik V, având în vedere necesitatea de a accelera procesul de vaccinare. Cu cât mai repede asigurăm accesul populației la vaccin anti-Covid-19, cu atât mai repede avem șansa să revenim la normalitate și să salvăm viețile celor dragi”, a spus doamna Maia Sandu, potrivit site-ului președinției.

Președinta a discutat și cu directorul general al Uniunii Industrial-Financiare Ruse, Stanislav Pughinski, și cu reprezentantul comercial al Federației Ruse în Republica Moldova, Vladislav Darvai, în special despre intensificarea relațiilor comercial-economice dintre Republica Moldova și Federația Rusă.