Președinta R. Moldova Maia Sandu își îndeamnă concetățenii să se vaccineze împotriva COVID-19

Moldova, president Maia Sandu,

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu își îndeamnă concetățenii să se vaccineze împotriva COVID-19. Într-un mesaj video, șefa statului moldovean spune că orice locuitor al țării poate avea astăzi gratuit vaccinul și că vaccinarea va ajuta oamenii să se întoarcă la viața normală, la muncă, la cei dragi, se spune într-un comunicat al președinției de la Chișinău.

În același mesaj, președinta Maia Sandu amintește de câțiva dintre oamenii care cel mai probabil ar fi rămas în viață, dacă Republica Moldova ar fi avut vaccin - „scriitorul Nicolae Dabija și diplomatul Valeriu Turea, folcloristul Tudor Colac și jurnalista Antonina Sârbu, vocea de aur Alexei Revenco și penița de argint Efim Josanu - oameni care mai aveau atât de mult potențial creator și atâtea proiecte de terminat”.

Avem oamenii care au de partea lor cel mai mare aliat, știința, dar și vaccin divers, pentru toată lumea, a mai spus Maia Sandu, adăugând că la fel ca alte sute de mii de cetățeni, s-a vaccinat și se va mai vaccina încă o dată, dacă va fi nevoie.