„Multe țări” din G20 au condamnat invazia Rusiei în Ucraina la reuniunea de la Bali

Miniștrii de finanțe, bancheri și înalți oficiali din G20 s-au întâlnit la Bali

Multe națiuni din cadrul Grupului celor 20 de economii majore (G20) au condamnat invazia Rusiei în Ucraina și au cerut ca aceasta să pună capăt războiului în timpul discuțiilor ministeriale din Indonezia, a declarat gazda în declarația de închidere la începutul zilei de 17 iulie.

Națiunile occidentale au presat Rusia în legătură cu asaltul militar, acuzând Moscova că a trimis o undă de șoc în economia globală și pe tehnocrații săi de complicitate în presupusele crime de război comise în timpul invaziei.

„Mulți membri au fost de acord că redresarea economiei globale a încetinit și se confruntă cu un regres major ca urmare a războiului Rusiei împotriva Ucrainei, care a fost condamnat cu fermitate, și au cerut încetarea războiului", a afirmat Indonezia în declarație.

Anterior, secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a declarat că șefii de finanțe ai Grupului celor 20 au purtat discuții productive în Indonezia cu privire la o propunere de plafonare a prețurilor pe care țările le-ar plăti pentru petrolul rusesc.

### Vezi și... ### SUA și UE discută în detaliu plafonarea prețului pentru petrolul rusesc