Președintele Trump anticipează că pandemia de coronavirus se va înrăutăți în SUA

Președintele Donald Trump, iulie 2020

Președintele american Donald Trump a spus că pandemia de coronavirus se va înrăutăți, în Statele Unite, înainte să reînceapă o îmbunătățire a situației. El a lansat avertismentul marți, la primul său briefing la Casa Albă de la întreruperea acestora, în luna aprilie.

Trump a mai vorbit despre progrese în elaborarea de medicamente și vaccinuri contra virusului și a îndemnat americanii să poarte măști, după luni în care a refuzat să promoveze ideea sau să poarte el însuși mască. Acum, Trump spune că măștile „au impact”.

Briefing-ul de marți al președintelui american a avut loc după ce virusul a răpit, în Statele Unite, peste o mie de vieți într-o singură zi, pentru prima dată după 10 iunie. Și în alte țări situația epidemică s-a înrăutățit, iar autoritățile au anunțat noi măsuri.

În Brazilia, s-au înregistrat, marți, aproape 1400 de decese și peste 41 de mii de cazuri noi de contaminare; în Mexic, numărul morților printre cei infectați cu COVID-19 a depășit 40 de mii; în Australia, locuitorii din Melbourne sunt obligați, de pe 22 iulie, să poarte măști când ies din case.