Primăria din București cedează: marșul Pride, al comunității LGBTQ+ va avea loc pe Calea Victoriei

Bucharest Pride 2019

Sâmbătă, 14 august, la București se încheie săptămână Bucharest Pride, dedicată comunității LGBTQ+, cu „Marșul Diversității” care va avea loc pe Calea Victoriei. Primăria capitalei române a acceptat până la urmă locația cerută de organizatorii marșului dar din motive sanitare (în România este încă stare de alertă) numărul participanților a fost limitat la 500.

Într-un interviu cu Radio France International România, Asociația Accept salută schimbarea de poziție din partea autorităților locale din București, însă transmite că numărul participanților va fi probabil de ordinul miilor, așa cum s-a întâmplat și în anii precedenți. „ Nu credem că legea e dreaptă. Nu acceptăm ca marșul nostru să fie redus la proporțiile unui botez stradal”, a declarat Florin Buhuceanu, director de advocacy la Asociația Accept.

„În mod evident, noi vom invita alături de noi pe toți cei care cred în faptul că restricționarea de drepturi, fie și în context pandemic, trebuie să fie proporțională. O reducere a unei întâlniri publice de tip marș la proporțiile unei nunți, botez, comemorare de familie nu poate să reziste în fața realității, după cum cenzura de tip Viktor Orban nu are ce căuta la București” a mai declarat Buhuceanu.

Organizatorii precizează că distribui gratis măști sanitare participanților la marș. Se vor instala și puncte de testare, la fel un centru mobil de vaccinare anti-Covid.