Premierii Poloniei, Cehiei și Sloveniei, în vizită la Kiev

Premierul ceh Petr Fiala

Prim-miniștrii Poloniei, Cehiei și Sloveniei întreprind o vizită la Kiev, marți, 15 martie, pentru a-și demonstra susținerea „fără echivoc” față de Ucraina, în timp ce Rusia își continuă invazia militată.

Premierul ceh Petr Fiala a declarat într-un tweet că cei trei lideri se vor întâlni cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski și cu premierul Denis Șmîhal. „Scopul vizitei este de a exprima sprijinul fără echivoc al Uniunii Europene pentru Ucraina, pentru libertatea și independența sa”, a declarat Fiala. „Totodată, în timpul vizitei, vom prezenta un pachet larg de sprijin pentru Ucraina și cetățenii săi. Comunitatea internațională a fost, de asemenea, informată despre această vizită, de către organizațiile internaționale, inclusiv de către Organizația Națiunilor Unite”, a adăugat Fiala.

Șeful cancelariei guvernului de la Varșovia, Michał Dworczyk, a scris pe Twitter că delegația călătorește cu trenul și că acum o oră a traversat granița polono-ucraineană. „Pregătirea vizitei a durat mai multe zile, iar decizia a fost luată la summitul UE de la Versailles”, potrivit oficialului polonez.