Olena Zelenska le-a vorbit membrilor Congresului american despre dezastrele războiului

Prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, participă la o întâlnire cu membri ai Congresului Statelor Unite ale Americii, la Capitol Hill, Washington, 20 iulie 2022

Prima doamnă a Ucrainei a solicitat Statelor Unite mai multe arme defensive care pot fi folosite pentru a preveni atacurile aeriene rusești care „ucid copii în cărucioare” și care-i pot proteja pe ucraineni de „atacurile teroriste” rusești.

Olena Zelenska se află într-o vizită la Washington în această săptămână și le-a vorbit membrilor Congresului pe 20 iulie la Capitoliul SUA, exprimând recunoștința Ucrainei pentru ajutorul militar pe care SUA l-a trimis până acum, dar a adăugat că acum are nevoie în mod special de sisteme de arme de apărare aeriană.

Ea a spus că fiecare părinte din Ucraina ar trebui să poată să le poată spune copiilor lor că nu vor mai fi atacuri aeriene atunci când îi bagă în pat seara.

Descrierea sa despre „copii uciși în cărucioare” face referire la un atac aerian rusesc de săptămâna trecută, care a ucis o fetiță de 4 ani al cărei corp a fost găsit lângă un cărucior.

Olena Zelenska a făcut apel la livrarea de armament în numele ucrainenilor care au fost uciși și mutilați și în numele celor care au supraviețuit. Ea a spus că, în timp ce legislatorii americani pot aștepta cu nerăbdare să aibă un program normal, ea și alte mame din Ucraina se întreabă dacă copiii lor se vor întoarce la școală, în timp ce profesorii se întreabă dacă trebuie să fie pregătiți să meargă în sala de clasă sau să se ascundă în adăposturile antiaeriene.