Prima promoție de militari ucraineni a terminat antrenamentul special american

Un vehicul de luptă Bradley cu destinația Ucraina înainte de a fi încărcat pe un transportor în North Charleston, Carolina de Sud, la 25 ianuarie.

Primul grup de 635 de luptători ucraineni a terminat un curs avansat de cinci săptămâni de pregătire americană în Germania pentru a căpăta capacitate de luptă pe tehnică de ultimă generație și vehiculele blindate, a anunțat vineri Pentagonul.

Secretarul de presă al Pentagonului, generalul de brigadă Pat Ryder, a declarat că o pregătire suplimentară este deja în curs de desfășurare în zona de antrenament Grafenwoehr și va implica încă aproximativ 1.600 de soldați ucraineni. Finalizarea primei promoții a coincis cu o vizită la bază a secretarului Apărării, Lloyd Austin, care i-a oferit ocazia de a-i vedea la fața locului pe soldații ucraineni antrenându-se.

### Vezi și... ### Biden: „Unitatea occidentală va rezista” | Statele Unite vor trimite tancuri Abrams în Ucraina

Primul grup de militari ucraineni a sosit la bază pe 15 ianuarie și a fost supus unui curs intensiv de studiu. Ei au fost antrenați să lupte cu transportoare Bradley și M109 Paladin. Bradley și Paladin sunt două dintre numeroasele vehicule blindate și tancuri pe care SUA și aliații le-au promis ucrainenilor pentru a-i ajuta să străpungă liniile de trupe rusești. Paladin este un obuzier autopropulsat care se deplasează pe șenile și nu pe roți.

Ryder a anunțat că un alt batalion de trupe ucrainene a început să se antreneze pe transportoarele Bradley în urmă cu două săptămâni, iar un batalion de artilerie de câmp a început instrucția pe Paladin. Aceste două unități totalizează aproximativ 710 soldați. O altă unitate de artilerie de câmp și un batalion Stryker vor începe instrucția săptămâna viitoare, implicând aproximativ 890 de soldați. Acesta va fi primul batalion ucrainean care va primi instruire pe Stryker, un transportor blindat de trupe.

Comandanții din domeniul apărării au calificat ultimul program de antrenament drept esențial pentru extinderea capacității Ucrainei de a lansa o ofensivă coordonată, ajutând armata să se deplaseze și să își coordoneze în mod eficient unitățile de mărimea unei companii și a unui batalion în luptă, folosind artilerie, blindate și forțe terestre combinate.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut presiuni continue asupra aliaților occidentali pentru a primi cât mai repede sprijinul militar. Vorbind vineri la o importantă conferință internațională de securitate de la Munchen, Zelenski a declarat că întârzierile fac un serviciu Rusiei.

În timpul unei vizite la baza de antrenament de la Grafenwoehr luna trecută, generalul Mark Milley, șeful Statului Major al armatei americane, a declarat că noile abilități vor pregăti mai bine trupele ucrainene pentru a contracara orice creștere în intensitate a atacurilor rusești.

„Aceasta nu este o rotație obișnuită a trupelor”, a declarat el atunci când s-a întâlnit cu comandanții americani de acolo. „Dacă este vreun moment în timp în care să faci o diferență, acesta este!” Antrenamentul, realizat de Comandamentul de instruire al Armatei a 7-a, include instrucție în clasă, muncă pe teren și exerciții de luptă extinse.