Primarul capitalei a blocat bulevardul central ca să dea o replică guvernului 

Edilul Chișinăului, Ion Ceban, a blocat, luni dimineață, cu mașinile primăriei artera principală a orașului, bulevardul Ștefan cel Mare, pentru a da o replică guvernului și poliției, care au cerut autorităților locale să deblocheze porțiunea închisă de protestatari.

În mesajul video filmat de pe carosabilul din fața primăriei, primarul a acuzat guvernarea PAS că minte atunci când încearcă să învinuiască primăria că a autorizat manifestațiile organizate de Partidul Șor în fața parlamentului și a președinției și că nu a intervenit duminică, atunci când protestatarii au blocat strada, instalând corturi.

Ceban a ținut să spună că primăria nu a emis o autorizație în acest sens și, respectiv, nu are ce să retragă. El a anunțat că a trimis un demers în adresa guvernului și a Ministerului de Interne, prin care somează autoritățile centrale să deblocheze artera principală a orașului.

„Ați asigurat cu tot efectivul organelor de drept desfășurarea paradei homosexualilor și nu ați cerut permisiunea primăriei, atunci când nu a fost autorizație. Din informațiile pe care le-am recepționat, ați cheltuit 4 milioane de lei pentru această operațiune”, a scris primarul în demers.

Între timp, traficul în tot orașului a fost îngreunat. Ceban a spus că va achita personal amenda pentru această încălcare și și-a cerut scuze de la locuitorii Chișinăului.

La sfârșitul săptămânii, Poliția a anunțat că a cerut instanței de judecată să oblige autoritățile locale să sisteze protestele din centru, după ce a înregistrat circa 40 de încălcări și a trimis șase sesizări la primărie.

### Vezi și... ### Poliția a ridicat corturile protestatarilor care blocaseră bulevardul central