Primarul Capitalei, Ion Ceban, anunță că lansează o mișcare de alternativă la actuala guvernare

Primarul Chișinăului, Ion Ceban

Primarul capitalei, Ion Ceban, dat de un sondaj recent drept politicianul cu cele mai bune rezultate din Moldova, a anunțat că lansează o mișcare de alternativă la actuala guvernare, pe care a acuzat-o mai ales de incompetență.

### Vezi și... ### Cine a creat ambuteiajele din Chişinău?

La o conferință de presă, joi, anunțând crearea Mișcării Alternative Naționale, socialistul Ceban a spus că Moldova a avut în trecut „guvernări corupte, oligarhice, dar mai proastă guvernare nu a avut niciodată”. Ceban a enumerat printre eșecurile actualei guvernări, dominată de PAS și de președinta Maia Sandu, majorarea prețurilor la gaze. „Mesajele despre democrație și lupta cu corupția sunt un paravan al ilegalităților care se comit pentru preluarea instituțiilor în stat”, a mai spus Ceban. Recent, el făcuse apel la guvernul premierului Natalia Gavriliță să nu mai contribuie la congestionarea circulației rutiere în capitală cu zeci de cereri zilnice de tratament privilegiat („coridor verde”) pentru mașinile care transportă oficiali.

Ceban nu a spus la conferința de presă de joi dacă Mișcarea Alternativă Națională va fi înregistrată ca partid politic. Un sondaj de opinie publicat la jumătatea lunii noiembrie, bazat pe aprecierea rezultatelor muncii politicienilor, îl dădea câștigător pe Ion Ceban (52%), urmat de Maia Sandu (43,3%).