Primarul din București pregătit să renunțe la vinieta „Oxigen”

Protest pentru aer curat, București, 14 februarie 2020

Primarul general al Bucureștilor, Gabriela Firea, i-a întrebat pe bucureșteni, pe Facebook, dacă sunt de acord sau nu cu interzicerea mașinilor sub Euro 3 în centrul Capitalei și cu introducerea vinietei Oxigen pentru restul orașului pentru mașinile sub Euro 4, relatează Hotnews. De la 1 martie Primăria Capitalei va aplica amenzi celor prinși că circulă cu mașina în București fără să plătească sau în zona în care nu au voie.

### Vezi și... ### București: vinietă de mediu pentru mașini

Firea mai scrie că ea sprijină în continuare măsura pentru reducerea poluării aerului dar dacă bucureștenii o resping, va fi anulată iar „după alegeri, împreună, vom lua măsuri pentru reducerea poluării în Capitală”.

Vinieta Oxigen a intrat în vigoare de la 1 ianuarie.

Vineri, 14 februarie, la București, câteva zeci de persoane au participat la protestul „Aer curat, nu plamân intoxicat!" organizat de mai multe ONG-uri în centrul capitalei pentru a trage un semnal de alarma cu privire la nivelul alarmant de poluare.

Alegerile locale în România ar urma să aibă loc la vară iar Gabriela Firea intenționează să candideze pentru un nou mandat.