Primii moldoveni care au părăsit Libanul au ajuns la Chișinău

Persoanele evacuate din Liban au ajuns pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Un grup de 11 cetățeni moldoveni care au părăsit Libanul a ajuns la Chișinău pe 3 octombrie. Ministerul moldovean de Externe a anunțat că repatrierea moldovenilor se datorează eforturilor comune și sprijinului oferit de Ucraina și Organizația Internațională pentru Migrație.

Cei 11 cetățeni, printre care majoritatea sunt mame cu copii, au fost întâmpinați pe Aeroportul Internațional Chișinău de către secretarul general al MAE, Mihai Mîțu, și șefa Misiunii OIM în Moldova, Ester Ruiz de Azua.

„Suntem recunoscători prietenilor și partenerilor noștri din Ucraina, pentru colaborarea eficientă și sprijinul oferit în această situație dificilă. La fel, ne exprimăm gratitudinea față de Organizația Internațională pentru Migrație pentru excelenta cooperare și sprijinul acordat în acest proces”, se arată într-un comunicat al externelor de la Chișinău.

Your browser doesn’t support HTML5

Primii moldoveni evacuați din Liban au ajuns acasă

Alți 30 de cetățeni moldoveni au solicitat evacuarea de urgență din Liban, a declarat presei secretarul general al MAE, Mihai Mîțu.

Potrivit datelor furnizate de autoritățile libaneze, până la 1 octombrie, în această țară se aflau 54 de cetățeni moldoveni.

Situația din Liban s-a înrăutățit după ce în dimineața zilei de marți, 1 octombrie, armata israeliană a anunțat că întreprinde măsuri „limitate” și raiduri „țintite” împotriva grupării Hezbollah și că în sudul Libanului au loc lupte intense. (R.B.)

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te