Primii studenții chinezi vor veni la Universitatea de Stat din Moldova în luna octombrie

Rectorul USM, Igor Șarov, și rectorul KKNU, Tetyana Kaganovska, în timpul semnării acordului ce prevede „Programul Comun de Studii Integrate”, 11 septembrie 2024

Cei 500 de studenți chinezi care vor fi transferați de la Universitatea Națională „V. N. Karazin” din Harkov, Ucraina, la Universitatea de Stat urmează să vină în R. Moldova în lunile octombrie - noiembrie.

Rectorul USM, Igor Șarov, a spus Europei Libere că studenții chinezi vor învăța în limba engleză. Acestora le vor preda profesori ucraineni, care la fel urmează să vină în Moldova în timpul apropiat.

Șarov spune că tinerii din China vor fi cazați la căminele USM în măsura locurilor disponibile sau vor închiria locuințe la Chișinău. Ei vor achita o taxă de studii anuală de 1.500 de dolari.

Săptămâna trecută, Universitatea de Stat din Moldova și Universitatea Națională V. N. Karazin din Harcov Ucraina au semnat un acord care prevede „Programul Comun de Studii Integrate”, pentru șase specialități de licență: Management, Marketing, Finanțe Publice, Drept Internațional, Informatică, Pedagogie.

Documentul a fost semnat de către rectorul USM, Igor Șarov și rectorul KKNU, Tetyana Kaganovska. Studenții înscriși la aceste programe de studii vor primi diplome duble, atât cea a Universității de Stat cât și cea a Universității din Harkov, cu recunoașterea reciprocă a creditelor obținute.

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te