Procedura de înmatriculare a vehiculelor a fost simplificată, anunță ASP

Autoritățile susțin că în viitorul apropiat vor digitaliza complet procedura de vânzare a automobilelor.

Agenția Servicii Publice (ASP) anunță că a simplificat procedura de înmatriculare a vehiculelor, reducând numărul documentelor necesare a fi prezentate la ghișeu. Totodată, eliberarea mai multor acte se va putea face fără deplasarea cu automobilul la sediul instituției.

Directorul ASP, Mircea Eșanu, a anunțat pe 2 mai că cetățenii nu vor mai trebui să prezinte la ghișeele instituției în format fizic documente precum asigurarea RCA, dovada inspecției periodice și dovada achitării taxei de utilizare a drumurilor.

Totodată, nu va mai fi necesară venirea cu vehiculul la sediul ASP pentru vânzarea/transcrierea dreptului de proprietate a mașinii, eliberarea duplicatului certificatului de înmatriculare sau radierea vehiculelor.

El a mai adăugat că procedura de verificare a vehiculului (numere șasiu, caroserie și motor) se face doar la înmatricularea inițială sau reutilarea autovehiculului.

„Totodată, suntem foarte aproape să lansăm vânzarea mașinilor complet online, și cu livrarea acasă a documentelor și plăcuțelor de înmatriculare”, a menționat Eșanu.

Noile schimbări vin după ce, în martie, Guvernul a aprobat o hotărâre prin care a simplificat procedura de înmatriculare a vehiculelor, cu scopul de a reduce numărul vizitelor la ghișeu. În acest sens, va fi extins accesul la documentele disponibile pe platforma MConnect.

📰 Europa Liberă este și pe Google News