PG a trimis în judecată dosarul ce o vizează pe procuroarea Adriana Bețișor

Procuratura Generală a anunțat trimiterea în judecată a Adrianei Bețișor, fosta șefă adjunctă a Procuraturii Anticorupție, care este bănuită că ar fi luat 50 de mii de euro mită pentru a-l ajuta să scape de închisoare pe un bărbat condamnat în primă instanță.

Fosta procuroară a fost cercetată în stare de libertate și se declară nevinovată, afirmândîntr-o declarație pentru Ziarul de Gardă că dosarul împotriva ei este o „făcătură” și un act de „răzbunare”.

### Vezi și... ### Se mai poate compromite justiția din Republica Moldova?

Cunoscută pentru instrumentarea unor cazuri de rezonanță ca cel în care a fost condamnat la închisoare pentru corupție fostul premier Vlad Filat, fosta procuroară a demisionat în 2019. Într-un comunicat al procuraturii se spune că, în cazul propriului dosar, lui Bețișor i-au fost înaintate trei capete de acuzare: corupere pasivă în proporții deosebit de mari, abuz de serviciu și amestec în înfăptuirea justiției.

Fosta procuroară ar fi luat mita la un restaurant din Chișinău de la concubina inculpatului, pe care l-a ajutat...

În schimbul banilor, Bețișor și-ar fi retras, la Curtea de Apel Chișinău, acuzațiile formulate în prima instanță pe baza cărora bărbatul a fost găsit vinovat pentru tentativă de delapidare a averii străine și spălare de bani, ambele săvârșite în proporții deosebit de mari, se mai spune în comunicatul procuraturii.

Bețișor a declarat Ziarului de Gardă că dosarul său ar fi „o răzbunare curată, sprijinita și încurajată de însuși procurorul general” Aleksandr Stoianoglo și că s-ar baza pe declarații ale „unui personaj” din anturajul controversatului om de afaceri fugar Veaceslav Platon, care ar încerca să scape de propriile dosare. Trimiterea dosarului lui Bețișor în judecată are loc în timp ce președinta Maia Sandu și partidul de guvernământ PAS încearcă să obțină înlocuirea procurorului general, pe care îl consideră o piedică în lupta anticorupție.