În debutul ședinței, președintele legislativului, Igor Grosu, a anunțat că demersul lui Munteanu a fost înregistrat miercuri, 13 martie.
Procurorul a solicitat Parlamentului să-i ridice imunitatea parlamentară Marinei Tauber pentru a trimite în instanță o altă cauză penală în privința ei, în care este acuzată de „amestec în înfăptuirea justiției”. Grosu nu a oferit alte detalii.
Într-un briefing de presă la Parlament, Tauber a spus că ar fi învinuită de faptul că a organizat un protest la Curtea de Apel Chișinău în susținerea lui Ilan Șor, atunci când acesta a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru escrocherie în dosarul fraudei bancare.
Tauber a acuzat, din nou, guvernarea că ar persecuta-o ca parte a opoziției.
Demersul procurorului general interimar va fi examinat de Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități pentru examinare.
Marina Tauber a fost lipsită de imunitate parlamentară de două ori în iulie 2022, când deputații au permis procurorilor să o pună sub urmărire penală.
Procedura s-a repetat în mai 2023, după ce procurorii au încheiat ancheta în dosarul penal în care Tauber este învinuită de falsificarea rapoartelor privind finanțarea campaniei electorale și a Partidului Șor și acceptarea finanțării ilegale a partidului de către un grup criminal organizat.
Cazul se află în instanță, dar procesul a intrat în impas, după ce Partidul Șor a fost lichidat, fiind scos în afara legii în iunie 2023 pentru mai multe ilegalități.
Atât partidul cât și liderul său - oligarhul fugar Ilan Șor, cât și Marina Tauber, care a fost vicepreședintă, au fost incluși pe listele de sancțiuni internaționale pentru încercările de a destabiliza situația din R. Moldova.
### Vezi și... ### Incertitudine în instanță: Partidul Șor a fost lichidat și nu e clar cum va fi judecat