Profesori din întreaga lume încearcă să țină la distanță Covid-19 de elevii reveniți în clase

O profesoară dezinfectează mâinile elevilor din Bishkek, Kîrgîzstan, în prima zi de școală, 1 septembrie.

Elevi în timpul orelor la Școala Mondială Internațională din Torino. Școlile din Italia și-au deschis ușile mai devreme de 14 septembrie, data oficială de începere a anului de studii, pentru elevii care au rămas în urmă cu lecțiile în timpul pandemiei.

Școlari kirghizi cu măști de protecție și distanța între ei de 1,5 metri.

O fată și un băiat poartă măști de protecție în prima zi de școală la Liceul Teoretic Româno-Francez „Gheorghe Asachi”​ din Chișinău.

Verificarea temperaturii la o școală din Sevastopol, Crimeea.

Primul clopoțel la Gimnaziul nr. 23 din Minsk, Belarus, unde a avut loc și un careu ca pe vremuri.

Ziua cunoștințelor la Groznîi, Cecenia.

Elevi dintr-o școală primară poartă măști de protecție și păstrează distanța socială între ei în prima zi de școală în Saraievo.

O învățătoare din capitala Serbiei, Belgrad, se pregătește de revenirea elevilor la școală.

Profesori din Skopje pregătesc o sală de clasă pentru ore. Guvernul a decis amânarea începutului de an școlar din cauza situației epidemiologice. Toate școlile urmează să se redeschidă pe 1 octombrie. Încă se discută cum vor fi organizate lecțiile.

Tilda, de șase ani, își ajustează masca înainte de a merge la școală pentru prima după carantină. 18 august, Rodenbach, Germania.

Elevi de la Colegiului „​Henri Matisse”​ din Nisa, Franța. Profesorii francezi și elevii cu vârsta cuprinsă între 11 și 18 ani trebuie să poarte măști atât în interiorul școlii, cât și afară.

Elevi din Kazan, capitala republicii Tatarstan, îmbrăcați în haine tradiționale la deschiderea anului școlar.

Prima zi de școală în Kazan, Tatarstan.

Festivitățile tradiționale de la începutul anului școlar au fost anulate în Ekaterinburg, Rusia. În școlile din întreaga Rusie este măsurată temperatura elevilor la intrare și sunt folosite pulverizatoare antiseptice și lămpi pentru dezinfectare.

Elevi din clasa întâi ai Școlii nr. 128 din Novosibirsk. 17 milioane de elevi din Rusia au revenit în sălile de clasă. Măștile nu sunt obligatorii, dar autoritățile pun în aplicare o serie de alte măsuri de protecție.

La Dușanbe noul an de studii a început pe 17 august. Profesorii tadjici s-au plâns de prezență redusă. Ei au mers pe la casele elevilor pentru a discuta cu părinții care își fac griji că lipsesc măsurile de protecție.

Prima zi de școală, pe 17 august, la Dușanbe.  

O elevă afgană din orașul Herat în timpul orelor. Școlile din Afganistan s-au deschis pe 22 august, elevii fiind obligați să poarte măști. Clasele au jumătate din numărul obișnuit de elevi, fiind împărțite în două schimburi.

Profesorii și elevii respectă distanțarea fizică în timpul unei lecții în aer liber, pe fundalul muntelui Doodhpathri din districtul Budgam din centrul Kașmirului, pe 24 august.

1 septembrie. Elevi din clasele primare în Wuhan, China.