Proiectul socialiștilor de a scoate SIS din subordinea președintelui a fost aprobat de Comisia juridică

Vasile Bolea, unul dintre inițiatorii proiectului

Un proiect de lege propus de deputații socialiști prin care Serviciul de Informații și Securitate ar urma să fie scos din subordonarea președintelui a fost aprobat astăzi de Comisia juridică, numiri și imunități a Parlamentului.

Președinta aleasă Maia Sandu într-un briefing de presa a făcut un apel pentru ca oamenii să își apere votul din 15 noiembrie, spunând că „regimul lui Dodon merge pe urmele lui Plahotniuc și încearcă să ne fure rezultatele votului”. Cităm

Proiectul înregistrat astăzi la Parlament de deputații PSRM și ai lui Șor, prin care se propune ca SIS să fie scos din subordinea președintelui, este un abuz antidemocratic pus la cale de persoana care a pierdut alegerile și încrederea poporului. Această persoană care nu va avea curând nicio funcție publică vrea să conducă schemele de corupție. Este o tentativă de uzurpare a puterii de stat”, a spus Maia Sandu.

Potrivit deputatului PAS Sergiu Litvinenco , citat de radio Chișinău, inițiativa legislativă ar urma să fie votată mâine în două lecturi.

Autorii proiectului de lege sunt aceeași care în iunie 2019 au elaborat proiectul de modificare a Legii SIS, prin care activitatea Serviciului a trecut în coordonarea șefului statului. Este vorba despre deputații socialiști Vasile Bolea și Grigore Novac, scrie Ziarul de gardă.