Promo-LEX acuză din nou Tiraspolul de discriminare a școlilor cu predare în limba română

Asociația Promo-LEX acuză din nou autoritățile separatiste din regiunea transnistreană de discriminarea școlilor cu predare in limba română, care anul acesta au fost singurele obligate să organizeze sebările marcând încheierea anului școloar, „Ultimului sunet”, online. Toate celelalte școli au „desfășurat careurile solemne cu prezența fizică a elevilor și profesorilor”, informează Promo-LEX, care precizează că motivul invocat pentru interdicția aplicată școlilor cu predare în română a fost codul galben de alertă teroristă.

În aprilie, în regiunea transnistreană au avut loc o serie de incidente violente ne-elucidate până astăzi dar care potrivit autorităților de la Tiraspol ar fi lasăt „urme care duc în Ucraina”, motiv pentru care timp de o lună a fost impus codul roșu de alertă, recent redus la cod galben.

„Decizia (...) de a organiza careurile solemne în cadrul școlilor cu predare în limba română din regiunea transnistreană în format online, nu este clară”, se arată în comunicatul Promo-LEX, citat de Agora.md.

Promo-LEX a cerut din nou să fie asigurat dreptului la educație fără discriminare în stânga Nistrului.