Propagandă și proteste- 100 de ani de comunism în China
În timpul sărbătorii aniversare, participanții flutură drapelele naționale și ale Partidului Comunist, iar baloanele sunt lansate în aer. În China nu există alte partide politice în afară de Partidul Comunist, iar disidența împotriva guvernului sau a politicilor sale nu este tolerată.
Un protestatar pro-democrație cu un steag britanic este reținut de poliție în timpul aniversării Partidului Comunist în Hong Kong. Centenarul din 1 iunie a coincis cu cea de-a 24-a aniversare a revenirii Hong Kong-ului sub autoritatea Chinei. Oficialii de la Beijing au reprimat dur activiștii opoziției din Hong Kong în ultimul an.
În timpul centenarului din 1 iulie, salutul acestui băiat amintește de organizația „tineri pionieri” a Uniunii Sovietice.
Protestatari în timpul festivităților aniversare comuniste din 1 iulie în Hong Kong. Marea Britanie a cedat Hong Kong-ul conducerii chineze în 1997, cu acordul că China va respecta autonomia și libertățile speciale ale Hong Kong-ului timp de 50 de ani. Acel angajament a fost încălcat și în 2020 a fost adoptată o nouă lege care incriminează „incitarea la ură împotriva guvernului Chinei sau Hong Kong-ului”. Această lege este folosită pentru a reține și a închide activiștii pro-democrație.
Artiștii fac repetiții în Piața Tiananmen din Beijing înaintea centenarului Partidului Comunist. În 1989, sute de activiști pro-democrație au fost uciși și mii răniți în piața principală a capitalei de către forțele de securitate după săptămâni de demonstrații anti-guvernamentale.
Poliția indiană reține protestatarii care demonstrează pentru libertatea Tibetului în fața ambasadei chineze din New Delhi la 1 iulie. În 1950, China a trimis mii de soldați pentru a-și impune forța asupra Tibetului. Al 14-lea Dalai Lama din Tibet a fost obligat să se exileze în 1959 și majoritatea mănăstirilor budiste din regiune au fost distruse în timpul sângeroasei Revoluții Culturale a Chinei din anii 1960 și 1970.
Membrii armatei chineze mărșăluiesc pe lângă un ecran pe care este expus drapelul comunist chinez în timpul sărbătorilor aniversare din Piața Tiananmen. Comuniștii chinezi s-au inspirat din teoria marxistă și de la revoluționarii bolșevici ruși atunci când și-au format partidul în iulie 1921.
Poliția instalează un banner de avertizare în centrul orașului Hong Kong după ce autoritățile au refuzat permisiunea de a desfășura un protest în timpul celei de-a 100-a aniversări a fondării Partidului Comunist.
Președintele chinez Xi Jinping este văzut pe un ecran gigant în timp ce ține un discurs în Piața Tiananmen la 1 iulie. Liderul autoritar a salutat cursul „ireversibil” al Chinei către statutul de mare putere și a avertizat alte țări să nu amenințe cea mai populată țară din lume.
Portrete ale activiștilor democrați din Hong Kong decedați expuse în timpul unui protest anticomunist de la Tokyo la 1 iulie.
Spectatorii urmăresc un spectacol de lumini pe faimoasa promenadă Bund din Shanghai pe 1 iulie, când sărbătorile la nivel național se apropie de sfârșit.