Protest la Chișinău împotriva arestării lui Alexei Navalnîi

În jur de 30 de oameni, printre care activiști și activiste civice, pichetează sediul Ambasadei Rusiei de la Chișinău, în semn de solidaritate cu protestele care au loc în Rusia la care se cere eliberarea din detenție a opozantului rus Alexei Navalnîi. 

În jur de 30 de oameni, printre care activiști și activiste civice, pichetează sediul Ambasadei Rusiei de la Chișinău pentru a protesta după arestarea opozantului rus Alexei Navalnîi.
În zeci de orașe ale Rusiei, au loc sâmbătă demonstrații ale suporterilor lui Alexei Navalnîi care cer eliberarea opozantului din detenție. Navalnîi a fost reținut pe 17 ianuarie, la revenirea sa la Moscova din Germania, unde a fost tratat în urma otrăvirii de vara trecută cu gaz neurotoxic Noviciok. Protestele de sâmbătă au început în orașe din Extremul Orient al Rusiei, cele mai mari având loc în Habarovsk, Vladivostok, Novosibirsk. 

Se scandează: Libertate Navalnîi! Libertate deținuților politici, Rusia va fi liberă, Nu dictaturii.

Sunt și antiprotestari la pichet. 10 persoane cu drapelul Republicii Sovietice Socialiste Moldovenești și pancarte pe care scrie Mișcarea de Eliberare Națională.

Cei care au organizat contramanifestația scandează: Navalnîi hoț! Navalnîi mincinos! Sprijinim organele de drept ale Rusiei, Rusia va fi liberă fără Navalnîi! Grupul de contramanifestanți este separat de polițiști de ceilalți protestatari care scandează Rusia va fi liberă!

10 persoane cu drapelul Republicii Sovietice Socialiste Moldovenești și pancarte pe care scrie Mișcarea de Eliberare Națională au participat la o contramanifestație. Ei scandează: Navalnîi hoț! Navalnîi mincinos! Sprijinim organele de drept ale Rusiei, Rusia va fi liberă fără Navalnîi! Poliția separă grupul de contramanifestanți de ceilalți protestatari care scandează Rusia va fi liberă!