Protestatarii armeni iau cu asalt clădirile guvernamentale după acordul de încetare a focului cu Azerbaidjanul

Mulțimile se adună în fața unei clădiri guvernamentale încă din primele ore ale zilei de 10 noiembrie după ce premierul armean Nikol Pashinian a anunțat prin intermediul rețelelor sociale că a semnat sub egida Rusiei un acord pentru a pune capăt conflictului armat din Nagorno-Karabah.

Protestatarii reacționează la ultimele știri scandând în fața clădirii parlamentului armean din Erevan.

Oamenii s-au adunat furioși la intrarea în sediul guvernamental din Erevan. Ministerul Apărării din Armenia a publicat o declarație cu privire la conflictul din Nagorno-Karabah, spunând că „a sosit timpul să oprim vărsarea de sânge”.

Mulțimi în fața clădirii parlamentului din Erevan. Protestatarii au declarat că se simt „trădați” de decizia de a înceta luptele. Peste 1200 de soldați armeni au murit în ultimul război pentru Nagorno-Karabah.

Mulțimea furioasă din Piața Republicii din capitala Armeniei scanda „Karabah” la primele ore ale dimineții, înainte de a lua cu asalt clădirile guvernamentale.

Protestatarii dezlnțuiți în interiorul unei clădiri guvernamentale din Erevan. Acordul de pace permite Azerbaidjanului să păstreze o parte a teritoriului din Nagorno-Karabah și zonele alăturate, preluate de la forțele armene în timpul conflictului armat. De asemenea, conform acordului, se solicită trupelor armene să predea zonele pe care le dețineau în afara granițelor Nagorno-Karabah, care nu fuseseră recucerite de forțele azere.

Protestatari în clădirea guvernului parțial vandalizată din centrul Erevanului.

Protestatarii au arborat drapelul Armeniei în interiorul parlamentului. S-au aruncat obiecte, s-au sfărâmat scaune și au izbucnit altercații lângă podiumul din clădirea legislativului. 

Un polițist vorbește cu protestatarii în interiorul clădirii parlamentului din Armenia.

Manifestanții scandează în interiorul clădirii parlamentului. Președintele Parlamentului, Ararat Mirzoyan, a fost internat în spital după ce a fost atacat în timpul protestelor.

Protestatarii au ocupat edificiul guvernului. Prim ministrul Nikol Pashinian și-a făcut apariția și a învinuit fosta guvernare pentru situație, spunând: „E necesar să ne pregătim pentru răzbunare. Nu ne-am ocupat corect de ticăloșii oligarhi corupți, cei care au jefuit această țară, au furat mâncarea soldaților, au furat armele soldaților”.

Daune produse în birourile din sediile guvernamentale din Erevan după revoltele protestatarilor. În jurul orei 8 dimineața, pe 10 noiembrie, Pashinan a scris pe Facebook: „Bineînțeles că sunt în Armenia și continui să îmi fac treaba” ca prim-ministru armean.