Protestele continuă în Iran după ce Teheranul a recunoscut că a doborât un avion de pasageri

Protestatari adunați în fața Universității Șarif din Teheran, pe 13 ianuarie, scandează slogane împotriva conducerii țării, potrivit postărilor de pe rețele sociale.

Studenții de la Universitatea Amir Kabir, pe 12 ianuarie, au afișat pancarte cu condoleanțe pentru victimele zborului Ukraine International Airlines PS752. Forțele armate iraniene spun că au doborât avionul din greșeală, fiindcă soldații erau în stare de alertă după bombardamentul a două baze militare americane din Irak.

Protestatarii au evitat să calce steagurile SUA și Israelului când s-au adunat în campusul Universității Behești pe 12 ianuarie. Cu doar nouă zile înainte, după asasinarea generalului Qasem Soleimani într-un atac american cu dronă în Irak, mulțimea furioasă a dat foc drapelului american și celui israelian.

Un protestatar lovește cu piciorul portretul generalului ucis Qasem Soleimani în Teheran, pe 12 ianuarie.

Trupele de securitate stau de gardă în fața Ambasadei Britanice la Teheran, pe 12 ianuarie. Ambasadorul britanic a fost reținut pentru scurt timp în legătură cu presupusa sa participare într-o manifestație ilegală.

Protestatari iranieni au venit cu portrete ale generalului ucis Qasem Soleimani în fața Ambasadei Britanice la Teheran pe 12 ianuarie. Cei în jur de 200 de manifestanți au scandat „Moarte Britaniei!”. Cu o zi înainte, ambasadorul Rob Macair a fost reținut temporar pentru că a participat la comemorarea victimelor zborului Ukraine International Airlines Flight PS752.

Protestatarii se adună în fața stației de metrou Ostad Moein pe 12 ianuarie. Pot fi auzite slogane împotriva conducerii clericale conservatoare a Iranului.

Poliția iraniană folosește gaze lacrimogene împotriva protestatarilor antiguvernamentali pe 11 ianuarie, la Teheran. În unele imagini difuzate mai devreme părea că forțele de poliție și securitate au folosit arme de foc pentru a dispersa mulțimea. Autoritățile neagă că poliția ar fi tras vreun foc.

O manifestație în fața prestigioasei Universități Șarif din Teheran, pe 11 ianuarie. Presa iraniană scrie că 14 dintre victimele tragediei aviatice erau absolvenți ai acestei universități.

Protestatarii din fața Universității Șarif din Teheran, pe 11 ianuarie, au fost auziți scandând „Liderul nostru e ignorant și ne face de rușine”.

Protestatarii se adună în fața Universității Șarif din Teheran, pe 11 ianuarie.

O participantă la o veghe cu lumânări pentru victimele zborului PS725 vorbește cu un polițist, pe 11 ianuarie, lângă Universitatea Amir Kabir.

Studenți iranieni protestează după comemorarea victimelor zborului PS752, în fața Universității Amir Kabir din Teheran, pe 11 ianuarie.

Studenți iranieni scandează slogane împotriva guvernului, în fața Universității Amir Kabir din Teheran, pe 11 ianuarie. „Comandante șef [Liderul Suprem Ayatollahul Ali Khamenei], dă-ți demisia, dă-ți demisia!”

Comemorarea victimelor tragediei aviatice în Sari, Iran, pe 11 ianuarie.

O femeie arată o poză cu nou-căsătoriții Araș Pourzarabi și Pouneh Gourji, la o comemorare a victimelor pe 11 ianuarie. Ambii studiau informatică la Universitatea din Alberta și se întorceau în Canada după ce și-au sărbătorit nunta în Iran.

O femeie afișează o pancartă cu mesajul „Demisia!” pentru conducerea Iranului, la o comemorare a victimelor tragediei aviatice, în Teheran, pe 11 ianuarie.

Iranienii aprind lumânări pentru cele 176 de victime ale zborului Ukraine International Airlines PS752, în fața Universității Amir Kabir din Teheran, pe 11 ianuarie. La bordul avionului erau 82 de iranieni, 57 de canadieni, 11 ucraineni, 10 suedezi, 10 afgani, trei germani și trei britanici.

Poliția anti-revolte se mobilizează în fața Universității Amir Kabir din Teheran, pe 11 ianuarie.
 

Protestatari se adună în fața Universității Amir Kabir din Teheran, pe 11 ianuarie.